Villámgyors nyári ebéd: pitébe rakott cukkini

nlc szerk | 2018. Július 19.
Az egyik legjobb nyári alapanyag a cukkini: friss, roppanós, ha kell, vagy lágyan krémes, ha az étel úgy kívánja. Sok van belőle nyáron a piacokon és a zöldségeseknél is, használjuk hát, és készítsünk belőle isteni rakott cukkinit!

A cukkini fergeteges tud lenni rántott formában, házi majonézzel, az olaszok egyszerűen spagettihez készítik el fokhagymásan. A paradicsom pedig egyenesen csodát művel a cukkinivel. Nyári melegben a könnyedebb, zöldséges fogásoknak jobban örül a szemünk és a hasunk is, tanuljunk hát finom receptet a mediterrán népektől! Íme egy ínycsiklandó rakott cukkinis recept.

Rakott cukkini hozzávalói

Szemet gyönyörködtető ez a rakott cukkinis pite, és igazán finom is, akár egy zöldséges torta. Ideális egy gyors ebédre vagy egy könnyű vacsorára.

24 cm-es formához:

Sós pités rakott cukkini

Pités rakott cukkini elkészítése

  1. Ehhez a rakott cukkinihez a tésztát természetesen elkészíthetjük saját magunk is otthon. Ha zöldséges tortának csináljuk, tegyünk a tésztába valamivel több sót a szokásosnál.
  2. A tésztát nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy 24 cm-es piteformát úgy, hogy a széleit belenyomkodjuk a formába, majd ami a formán túllóg, azt vágjuk le.
  3. Szurkáljuk meg villával, majd vaksütéssel süssük meg 180 fokon 15 perc alatt. Majd nehezék nélkül további 5 percig.
  4. Közben a cukkinit és a paradicsomot karikázzuk fel, a sajtot is vágjuk fel vékony szeletekre.
  5. Keverjük össze a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a reszelt fokhagymát az olívaolajjal és a felaprított bazsalikomlevelekkel, majd az egészet lapátoljuk a már megsült és kissé kihűlt tésztára.
  6. A felszeletelt paradicsomot, cukkinit és sajtot tetszés szerint rendezzük a pitetésztára.
  7. 180 fokos sütőben 25-30 percig süssük, az utolsó 10 perceben öntsük rá a 2 felvert tojást.
  8. Ízlés szerint szórjuk meg friss zöldfűszerrel.
Exit mobile version