Gasztro

Ezt a mennyei cukkinis raviolit te sem hagyhatod ki

Könnyű elkészíteni, ám annál nehezebb elfelejteni ezt a mesés ételt.

A cukkinis ravioli több szempontból is jó választás. Könnyű és gyors elkészíteni, nagyon finom, a vegetáriánusoknak pedig mindenképpen ajánljuk. Mutatjuk, hogy készítsd el!

Hozzávalók

2 közepes méretű cukkini
olívaolaj, ízlés szerinti mennyiség
2 gerezd darált fokhagyma
45 dkg friss, aprított spenót
12 dkg csésze ricotta sajt
2 ek. friss, szeletelt bazsalikom 
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
kb. 2 dl marinara szósz
5,5-6 dkg aprított mozzarella sajt

Forrás: Tasty

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Vágd le a cukkinik végeit, majd zöldséghámozóval szeleteld őket széles csíkokra. Kezdd el a cukkiniket egymásra rétegezni úgy, hogy függőlegesen 2 és vízszintesen is 2 csíkot keresztezel egymásra. Ezt ismételd meg 4-4 csíkkal mindig. Ha ezzel kész vagy, melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon. Önts bele egy kis olívaolajat, majd szórd bele a fokhagymát és párold fél-egy percig. Add hozzá a spenótot, azt is párold 1-2 percig, amíg le nem kókad.

Vedd le a lángról a serpenyőt és hagyd hűlni 10 percig. Közben tedd egy nagy tálba a spenótot és a fokhagymát, majd keverd hozzájuk a ricottát, a bazsalikomot, és szórd meg az egészet sóval és borssal. Merj ki a töltelékből egy kanálnyival és tedd rá a keresztezett cukkini szeletekre, majd hengergesd össze őket úgy, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék. Végül egy sütőedénybe öntsd bele a marinara szószt, egyengesd el, hogy mindenhova kerüljön belőle és pakold rá a raviolikat. Ha meghintetted a tetejüket mozzarella sajttal, süsd 15-20 percig, tálaláskor pedig szórd meg friss bazsalikommal.

Videó és az eredeti recept itt: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top