Megtudtuk a tökéletes lángos titkát – videó

Kupás Gábor, Bognár Péter | 2018. Augusztus 09.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Hosszú utat tettünk meg a kincsért, de megérte. Pesterzsébetre zarándokoltunk el, hogy az ország egyik legjobb lángosának készítőitől tanuljuk meg a legfontosabb fortélyokat, ha magunk szeretnénk lángost készíteni. Aztán jött a slusszpoén, a töltött lángos, amivel azóta is minden éjjel álmodunk.

Mészáros Zsuzsa évtizedek óta  tökéletesíti lángosait, a tészta receptje titkosabb, mint a Coca-coláé, mégis nekünk elárulta, mi a legfontosabb eleme. És megmutatta azt is, hogy kell nyújtani és kisütni a tésztát, ha tökéletes lángost szeretnénk kapni. Olyan apróságokat tud, amik egy egyszeri lángoskészítőnek eszébe se jutnának. Ráadásul megmutatta – mit megmutatta, meg is kóstoltatta velünk! – töltött lángosát, amiért önmagában járna a Michelin-csillag. Aki szereti a lángost, azért nézze meg videónkat, aki pedig nem – ha van ilyen az országban –, az azért, mert utána garantáltan megkívánja.