Magyarország kúl

Spéci lángossal újít a Balaton egyik legjobb bisztrólánca

A Paletta tovább terjeszkedik, Siófokon és Zamárdiban is új büféik nyílnak.

Folytatódik Bezerics Dániel strandforradalma – írja a We Love Balaton. A boglári és a fonyódi bisztró mellett idén már egy siófoki kempingben is lesz üzletük, Zamárdiban pedig a Part Bisztróval kötöttek franchise-együttműködést. Új ételekkel is készültek a szezonra: újragondolt lángosuk és pálcikákon kapható gyorsételeik sokak kedvencei lehetnek.

 

Fotók: Facebook / Paletta

„Olyan megoldás kellett, amiben lehet dolgozni, még sincs fix alapja” – magyarázta a portálnak azt, hogy siófok-szabadi Aranypart kempingbe miért egy átalakított szállítmányozási konténert tettek le. Bezerics ebben a modellben látja a jövőt: olyan könnyűszerkezetes, kis büféket szeretne nyitni, ahol elfér pár napra elegendő, konyhakész alapanyag.

A paletta tulaja szeretne franchise-szerűen terjeszkedni a Balaton-parton. A konténeres megoldást a Rusty Coffee Boxtól lesték el, a kenesei magas parton ők is egy átalakított konténerből árulják a kávét.


 
Mivel csak kevés alapanyagot tudnak tárolni, viszonylag rövid étlappal várják a vendégeket Siófokon, de azért nem kell aggódniuk a rajongóknak: a Bazalt Burger és a Pulled Ponty itt is kapható lesz.

 
A Part Bisztró konyháját is ők fogják vinni: a dinnyés gazpachótól a Bazalt Burgerig itt is sok klasszikus Paletta-fogás kapható lesz – de új ételekkel is készülnek. A boglári étterem mellett itt is árulják majd a strandételek új generációját képviselő  Stick & Chipset, a DOP lángost és legújabb palacsintájukat is.


 
A DOP lángos különlegessége, hogy egy egész napig kelesztett, könnyed és szellős tésztából készül, amelyre kívánság szerint tejfölt, érlelt sajtot, fokhagymás, aromatizált napraforgóolajat vagy mangalicasonkát tesznek.
 
A brači származású Bezerics igazi horvát ízekkel is előrukkolt: készül majd boglári harcsa búzadarával, angus hátszín sterccel és persze csevapcsicsa is a büfé mellett felállított grillen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top