Magyarország kúl

Egészségtudatos bolt helyén nyílt Budapest első extrém lángosozója

A Móricz Zsigmond Körtéren akár a hamburgerlángost, a füstölt lazacos lángost vagy a nutellás lángost is megkóstolhatod, ha van hozzá gusztusod.

Három lángosrajongó lángosozót nyitott egy egészségtudatos bolt helyén, hogy újraértelmezzék a korábban tipikus strandkajának tartott ételt. A Móricz Zsigmond körtéren levő étkezdét az extrém gasztrokalandókra vágyó vendégeknek szánják, náluk akár csirkepörkölttel is eheted az olajban kisütött tésztát. A LángosBáró alapítóival a Forbes online kiadása készített interjút. Mint írják, az új boltban „a szokásosnál sűrűbb tészta és a rápakolt brutális hústornyok, sonkák és székelykáposzták szinte kezeskednek a kajakómáért”.

Fotók: Facebook / LángosBáró

„Mi lenne, ha tolnánk egy lángost, de máshogy” – mondja az alapötletről Csigaházi Balázs, aki két társával 2017 májusában vágott bele az üzletbe. Hármuk közül csak neki volt vendéglátós tapasztalata, ma is a Manna Lounge étterem vezetőjeként dolgozik, de a lángos neki is ismeretlen terep volt.

Mégis megnyitották a lángosozót. „Rájöttünk, hogy a tészta a lelke mindennek, és egy pékmester bevonásával megtaláltuk a tökéletes lángosreceptet” – mondta a lapnak. Koncepciójuk lényege, hogy a lángost köretként használják, amire önálló fogásként is megálló ételeket tesznek.

Már a tesztelés során olyan vad párosítások születtek, mint a piña coladás, a frankfurti leveses vagy a gesztenyés darált pulykás lángos, a végső változatokat aztán a vendégek véleménye alapján választották ki. „Aki ide bejön, számítson a kalóriákra és a szénhidrátra. Megvannak a sztenderd ajánlataink, de lehet variálni is” – vázolta az üzletpolitikát Balázs.

A kínálatban egészen érdekes kombók is szerepelnek: mint a töltött és sima lángosgolyó, a lángoshamburger, a nutellás lángos, a brassói lángos vagy a nyolc órán át készülő pulled pork lángos.

A tulajdonos szerint a tradicionális sajtos-tejfölös lángos uralma ugyan megingathatatlan, de szerencsére a vevők nyitottak az érdekességekre is. „Most már kezdi megérni. Ugyan nem járunk limuzinnal, de ez az egy év elég volt a biztonsághoz” – mondta. Az alapítóknak hosszú távú terveik vannak, saját franchise felépítésén dolgoznak, és szeretnének üzletet nyitni a pesti oldalon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top