Magyarország kúl

Miénk lehet a legjobb európai utcakaja

Idén végre Magyarország is indul a European Street Food Awardson. Péntektől lehet szavazni a legjobb magyar büfékre.

Idén először indul Magyarország a European Street Food Awardson. A hazai előválogatóra a bisztrók és büfék péntekig nevezhetnek, a rajongók utána egy hétig szavazhatnak – írja a Forbes, amelynek munkatársa a zsűriben is ott van.

„A street food sokkal több annál, mint amit a közvélemény elsőre gondol róla: a sokszínű konyhát, különböző kultúrák és stílusok keveredését hirdeti az európai utcák forgatagában” – írják sajtóközleményükben a hazai szervezők.

Az itthoni előválogatóra a nevezési díj megfizetése fejében augusztus 31-ig lehet jelentkezni. A zsűri hét különböző kategóriában – vegán, desszert, húsimádó, hamburger/szendvics, magyaros, nemzetközi, pizza – értékeli a nevezett ételeket. Ezután indul a közönségszavazás, amely szeptember 1–7. között tart, és ezzel párhuzamosan a szakmai zsűri is teszteli és véleményezi az indulókat. A vélemények összesítése alapján derül ki, hogy ki lesz az összetett győztes, aki a berlini döntőben képviseli majd hazánkat.

Fotó: MTI Fotó / Marjai János

A háromfős zsűri tagjai: Papp Regina, a Welovebudapest.com főszerkesztője, Bánlaki D. Stella, a Forbes főmunkatársa és Susánszky Ádám, a Zing Burger és a Karaván street food udvar társtulajdonosa, a Hungarian Street Food Awards szervezője.

Az összeférhetetlenség miatt a Zing nem indul a versenyen, és Susánszky nem pontozza a Karavánban működő büféket. Ahogy Almási Gábor, a Karaván másik tulajdonosa, egyben a verseny társszervezője mondta, a verseny célja, hogy tisztítsa a piacot, megtalálja és kiemelje a minőséget.

A versenyen összesen tíz díjat osztanak ki: díjazzák többek között a legtöbb közönségszavazatot kapó egységet és a legszebb magyar food truckot is. A „Legjobb Magyar Street Food 2018” cím győztese 250 000 forintot kap, amit kizárólag a European Street Food Awards döntőjében való részvételre használhat fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top