Leszoktatnák a kutyahúsról a vietnamiakat

MTI | 2018. Szeptember 11.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Megpróbálják leszoktatni az embereket a kutyahús fogyasztásáról Vietnámban.

Le akarja szoktatni a kutyahúsfogyasztásról a vietnámi főváros lakóit a hanoi vezetés.

Nguyen Van Suu főpolgármester-helyettes kedden a főváros honlapján szólította fel a hanoiakat, hogy hagyjanak fel a kutyák húsának fogyasztásával, mert az megütközést kelt az olyan országokból érkező külföldiekben, amelyekben tabu a kutyahús. Ez a szokás károsan hat egy civilizált és modern főváros megítélésére – hangsúlyozza a közlemény.

A városvezetés közegészségügyi megfontolásokból is szeretné levetetni a kutyahúst a hanoiak étlapjáról. A keddi felhívás arra figyelmezteti a lakosokat, hogy a kutyahússal veszettség is terjedhet, idén eddig hárman haltak meg és további ketten fertőződtek meg e súlyos betegségben Hanoiban. A főpolgármester-helyettes utasította a helyi önkormányzatokat, hogy tudatosítsák az emberekben a veszettség terjedésének veszélyét, amelynek oka az étkezési célú kutyatartás. 

A kutya– és macskahús száműzése az étrendből része annak az országos akciótervnek is, amely 2021-ig teljesen fel akarja számolni a veszettséget Vietnámban.

Hivatalos adatok szerint 493 ezer kutyát és macskát tartanak Hanoiban, ezek 12,5 százalékát szánják étkezési célra. Sok vietnámi számára ínyencfalat a kutyahús, amelyről azt tartják, hogy fokozza az életerőt. Sokan mások azonban már kerülik a kutya- vagy macskahúst, mivel a szélesedő középosztályban mind többen tartanak állatot házi kedvencként. 

A vietnámi fővárosban mintegy ezer üzletben lehet kutyahúst vásárolni. A macskahús kevésbé népszerű, de vidéken még mindig beszerezhető.

Fotó: Pexels