nlc.hu
Gasztro

A kutya megette a gazdái másfélmillió forintját

A kutya megette a gazdái másfélmillió forintját, az ürülékéből mentették ki a pénzt

Clayton és Carrie Law elkövette azt a hibát, hogy 4000 dollárnyi készpénzt egy borítékban hagytak a konyha pultján. A hétéves kutyájuk lecsapott rá, a pénzmentési akciójuk pedig ritka gyomorforgatóra sikeredett.
Cecil és a Law házaspár

Cecil, a hétéves goldendoodle egész életében mintakutya volt. Nem szokott bajt csinálni, nem rágja meg a cipőket és nem harapdálja a bútorokat. Ezért is érte meglepetésként a pittsburghi Law házaspárt, Claytont és Carriet, hogy a kutyájuk lecsapott egy konyhapultra tett borítékra, amiben jelentős összegű készpénzt tartottak.

A 4000 dollárt (közel másfélmillió forintot) 50 és 100 dolláros címletekben helyezték el a borítékban, és amikor beléptek a konyhába, Cecil épp azzal volt elfoglalva, hogy megegye az összeset – derül ki a UPI cikkéből.

Mivel nem minden bankjegy volt a szájában, hanem egy részük megrágva hevert a padlón, 1500 dollárnyi pénzt rögtön meg tudtak menteni, ugyanis a szériaszámuk sértetlen volt, így beválthatták őket a bankban. Aznap este további néhány száz dollár került elő, miután a kutyájuk hányni kezdett. A legdurvább rész azonban a következő egy-két napban várt a házaspárra, amikor az eb ürülékéből próbálták kivadászni a még azonosítható állapotban lévő bankjegyeket.

Nem gondoltam volna, hogy valaha is részt fogok venni pénzmosásban, de egyszer mindent ki kell próbálni

– mondta az élményről Clayton.

Végül az erőfeszítéseiknek hála a pénz javát, 3550 dollárt sikerült megmenteni, így csak 450 dolláros kár érte őket. Meg persze a borzalmas pénzmosási élmény emléke. Azt mondják, hogy a menthetetlenül apróra tépett pénzdarabokból valami kompozíciót kreálnak majd és bekereteztetik emlékül, bár úgy vélik, hogy annak a veszélye nem áll fenn, hogy valaha is elfelejtsék a pénznyelő kutyájuk okozta élményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top