nlc.hu
Gasztro

Betilthatja a kutyahús evést Dél-Korea

Betilthatják a kutyahús evését Dél-Koreában

A beteges koreai szokást egyre többen támadják, még az országon belül is.

Egyre több támadás éri Dél-Koreában a kutyahús fogyasztását, ezért a kormányuk azon gondolkodik, hogy teljesen betiltja ezt az aberrált szokást.

„Itt az idő, hogy törvénnyel vessünk véget a kutyahús evése körüli társadalmi vitának”

idézte a Reuters a Népi Erő Pártja (PPP) nevű kormánypárt vezetőjét.

A kormány törvényjavaslata várhatóan át fog menni a parlamenten. A mezőgazdasági miniszter szerint a kormány minél gyorsabban bevezetné a törvényt, miközben az állam támogatná a kutyahús iparban dolgozók átállását. Koreában közel

Betilthatják a kutyahús evését Dél-Koreában

ezerkétszáz húskutya tenyésztő-farm, 34 vágóhíd és 219 forgalmazó

szolgálja ki a helyiek beteges igényeit. A kutyahús evését tiltó törvényjavaslatok eddig az iparban dolgozók és a megélhetésük miatt aggódók tiltakozása miatt buktak el. Most hároméves átállási időszakkal és anyagi támogatásokkal segítenék az iparági átállást.

A kutyahús evése régi koreai hagyomány, bár állítólag már nem olyan gyakori, mint korábban. Főleg az öregek eszik meg a kutyákat, ami néhány étteremben is kapható. Egy

2022-es felmérés szerint a népesség 64 százaléka ellenezte

a kutyahús evését. A válaszadók 8 százaléka vallotta be, hogy maga is evett kutyát 2022-ben. 2015-ben még a megkérdezettek több mint negyede, 27 százalék evett kutyát Dél-Koreában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top