2 kihagyhatatlan gránátalmás recept

Bors Hanna | 2018. November 01.
Használj egy olyan alapanyagot a konyhában, amit nem nagyon szoktál. Süss például gránátalmával!

Csokis gránátalmatorta

Hozzávalók:

Tészta

Töltelék

Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral, a gránátalma sziruppal, a reszelt citromhéjjal elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a tojásfehérjehabbal lazítjuk. Vajazott, lisztezett formába töltjük, és 180 fokon sütjük. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk a vízgőz felett felolvasztott csokoládét, a kávét, a rumaromát, és összekeverjük. A kihűlt tortalapot lapjával félbevágjuk, megkenjük csokoládés krémmel, ráfektetjük a másik lapot, és a maradék krémmel bekenjük a torta oldalát és a tetejét. Villával megdíszítjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.

Gránátalmás kuszkusz

Hozzávalók:

Elkészítés:

A kuszkuszhoz adjunk egy csipet sót, félbevágott mazsolákat, majd a forrásban lévő vízzel öntsük fel annyira, hogy egy ujjnyira ellepje. Fedjük le 8 percre, majd keverjük át. Adjuk hozzá a gránátalma magjait, az ízlés szerinti fahéjat – 1 teáskanálnyi minimum lehet –, a kókuszreszeléket, és mehet hozzá a méz. Keverjük át az egészet, és máris fogyaszthatjuk.

Exit mobile version