Csokis gránátalmatorta
Hozzávalók:
Tészta
- 6 tojás
- 6 ek. cukor
- 3 ek. gránátalmaszirup
- 1 citrom reszelt héja
- 7 ek. liszt,
- 1 mk. sütőpor
Töltelék
- 30 dkg sütőmargarin
- 12 dkg porcukor
- 20 dkg tejcsokoládé
- 1 ek. főtt kávé
- 1 kk. rumaroma
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral, a gránátalma sziruppal, a reszelt citromhéjjal elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a tojásfehérjehabbal lazítjuk. Vajazott, lisztezett formába töltjük, és 180 fokon sütjük. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk a vízgőz felett felolvasztott csokoládét, a kávét, a rumaromát, és összekeverjük. A kihűlt tortalapot lapjával félbevágjuk, megkenjük csokoládés krémmel, ráfektetjük a másik lapot, és a maradék krémmel bekenjük a torta oldalát és a tetejét. Villával megdíszítjük, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Gránátalmás kuszkusz
Hozzávalók:
- 5 ek. kuszkusz
- fahéj
- egy kis marék mazsola
- 1 gránátalma
- 2 ek. kókuszreszelék
- méz
Elkészítés:
A kuszkuszhoz adjunk egy csipet sót, félbevágott mazsolákat, majd a forrásban lévő vízzel öntsük fel annyira, hogy egy ujjnyira ellepje. Fedjük le 8 percre, majd keverjük át. Adjuk hozzá a gránátalma magjait, az ízlés szerinti fahéjat – 1 teáskanálnyi minimum lehet –, a kókuszreszeléket, és mehet hozzá a méz. Keverjük át az egészet, és máris fogyaszthatjuk.