Isteni gombás rizottó

Bors Hanna | 2018. November 02.
Szereted a rizottót? Akkor ezt ki kell próbálnod! Még sosem csináltál? Akkor még inkább!

Gombás rizottó

rizotto, gomba

Hozzávalók (4 személyre):

Elkészítés:

1. Tegyük a szárított gombát egy tálba és öntsük rá a forrásban lévő vizet, hogy elfedje. Tegyük félre 20 percre ázni, amíg a gombák megpuhulnak. Szűrjük le, ha szükséges távolítsuk el a szárakat, és vágjuk össze a gombát.

2. Olvasszuk meg a vajat egy nagy lábosban, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és fonnyasszuk 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, az előkészített szárított gombát és a sampinyongombát, és kevergetve pirítsuk 1 percig.

3. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk az erőlevest. Minden esetben várjuk meg, amíg a rizs elfő a levesben. Keverjük bele a petrezselymet, parmezán sajtot és ízlés szerinti fekete borsot, és azonnal tálaljuk.

De elkészítheted Jamie Oliver-módra is. Ő így csinálja:

Exit mobile version