Süss muffint! – hoztunk 2 egyszerű receptet

Bors Hanna | 2018. November 03.
A muffin vendégvárónak kiváló sütemény, és az utolsó pillanatban is gyorsan össze lehet dobni.

Csokis muffin

Hozzávalók:

Elkészítése:

Egy edényben elektromos habverővel összekeverjük a cukrot a tojásokkal egészen fehéredésig, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat.
Külön tálban elkeverjük a száraz összetevőket, ugyanúgy, mint a csokis, sütőtökös muffin esetében: a sütőport, a lisztet, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd az egészet a vajas–tojásos keverékhez adjuk.
Hozzáadjuk a kisebb kockára vágott csokoládét is.
A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük a papírkapszlikkal és ¾-ig töltjük a tésztával.
Ha szeretjük a gyümölcsös verziót, ezen a ponton meggybefőttet vagy fagyasztott szedret, esetleg málnát nyomkodhatunk a mélyedésekbe betöltött folyékony tésztába.
5 percre a 200 fokos sütőbe rakjuk, ezután a hőmérsékletet 170 fokra mérsékelve további 10 perc alatt a muffinokat készre sütjük.

Epres muffin

Hozzávalók:

Elkészítése:

Exit mobile version