Isteni fahéjas sütik

Bors Hanna | 2018. December 09.
Szereted a fahéjas édességeket? Hoztunk két receptet!

Fahéjas-körtés süti

Hozzávalók:

Elkészítés:

A körtét hámozd meg, majd vágd félbe, és távolítsd el a magházat. Szeleteld cikkekre, locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg, és szórd meg fahéjjal. A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá a joghurtot és az olajat. Végül vegyítsd a sütőport, a kis darabokra vágott csokit és a lisztet, forgasd a masszába, majd dolgozd csomómentesre.
 Egyengesd a tésztát kivajazott tepsibe, és rendezd el a körtét a tetején. Előmelegített sütőbe 160 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt.

Könnyed fahéjas sütemény

Hozzávalók:
Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés:

A tésztához egy nagy tálban keverd habosra a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, forgasd hozzá a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, végül pedig az olvasztott vajat. Egyengesd a masszát egy közepes méretű, zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tepsibe.

A töltelék hozzávalóit gépi habverővel jól dolgozd össze. Tedd a tészta tetejére, és egy villa vagy kés segítségével kicsit keverd is bele. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Ha a tésztába egy hegyes kést szúrsz, és nem tapad hozzá massza, kiveheted. A máz hozzávalóit is keverd össze, ne lepődj meg, kicsit kemény lesz az állaga. Öntsd a még meleg fahéjas sütire. Ha megszilárdul, szeleteld fel. 

Exit mobile version