A tökéletes házi Bailey’s receptje

Bors Hanna | 2018. December 16.
A Bailey’s édes, krémes ízvilágának még az sem tud igazán ellenállni, aki valójában ritkán fogyaszt alkoholt.

Házi Bailey’s

 

Fotó: Thinkstock

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tejszínt és a tejet öntsd egy lábasba, és forrald össze, ezután tedd félre. A cukrot karamellizáld egy másik lábasban, majd lassanként engedd hozzá a forró tejszínt. Légy nagyon óvatos, ugyanis a két alapanyag találkozásakor gőz fog felcsapni, nehogy megégesd magad! A sűrített tejet, a whiskyt vagy konyakot és a kávét is keverd bele a tejszínes masszába, forralj rajta egyet, és töltsd egy tiszta üvegbe a kapott likőrt. Ha kihűlt, tedd a hűtőbe, és legalább egy napot várj a fogyasztásával. Még jobb azonban, ha akár egy-két héttel karácsony előtt megcsinálod, így bőven van idejük összeérni az ízeknek.

Exit mobile version