nlc.hu
Gasztro

Házi mogyorókrém recept

Húsz perc alatt elkészül a mennyei házi mogyorókrém

Nem túlzás azt állítani, hogy a házi mogyorókrém készítése az egyik legjobb dolog, ami a mogyoróval történhet, a recept ráadásul elronthatatlan!

Oké, a mogyorót magában is elrágcsálhatod vagy süthetsz belőle mogyorós piskótát, de ha még nem próbáltad, épp itt az ideje annak, hogy házi mogyorókrémet gyárts, akár cukormentes változatban is!

Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és a készen kapható változattal ellentétben kedved szerint alakíthatod az állagát, sőt azt is te döntöd el, hogy legyenek-e benne ízletesre és ropogósra pirított mogyoródarabok, vagy inkább a teljesen krémes változatot részesíted előnyben.

Házi mogyorókrém

A házi mogyorókrémet játszi könnyedséggel elkészítheted, csak arra figyelj, hogy jó minőségű alapanyagokat válogass össze hozzá! Lényeges, hogy az étcsoki legalább 70%-os kakaótartalommal rendelkezzen, hiszen a mogyoró mellett ez a másik legfőbb összetevője a remekművednek.

Hogy mi lesz az elkészült mogyorókrémmel, azt a fantáziádra bízzuk: ha elajándékozod, az azt jelenti, hogy igazán nagy szíved van, de persze akkor sem fogunk önzőnek titulálni, ha linzerbe töltöd, kalácsra kened, netán magában kanalazgatsz belőle jártadban-keltedben…

Otthon készült mogyorókrém

Hozzávalók:

  • 75 g hámozott mogyoró
  • 100 g legalább 70% kakaótartalmú étcsokoládé
  • 50 g porcukor – vagy ennek a mennyiségnek megfelelő eritrit
  • 70 ml tej – növényi tejjel, például mogyorótejjel kiváltható
  • 1,5 evőkanál mogyoróolaj
  • 3 evőkanál langyos víz
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. A mogyorót száraz serpenyőben közepes lángon megpirítjuk, hogy szép színt kapjon. Vigyázni kell, hogy ne kapjon oda, mert különben keserű lesz!
  2. Közben vízgőz felett felolvasztjuk az összetört csokoládét, belekeverjük az olajat és a tejet, végül a csipetnyi sót.
  3. Ha már szépen megolvadt, turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a pirított mogyorót, a cukrot vagy az eritritet és a vizet.
  4. Addig turmixoljuk, míg el nem éri a kedvünkre való állagot.
  5. Ha ez megvan, jól záródó üvegbe kanalazzuk, és hűvös helyen tároljuk, amíg az utolsó cseppig el nem fogy.

Nyitókép: Getty Images – derketta

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top