Szuper csokis brownie-receptek

Bors Hanna | 2018. December 25.
Nem csoda hogy nagy kedvenc, hiszen csokis, könnyű, és elkészíteni sem nagy ördöngösség a csokis brownie-t.

Isteni csokis brownie

brownie

Hozzávalók:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy kisebb tepsit sütőpapírral. A vajat és az összetördelt csokit vízgőz fölött olvasszuk össze, majd hűtsük ki. Egy tálban keverjük ki a tojást, a vaníliaaromát és a cukrot, legyen jó habos. Egy másik tálba mérjük ki a lisztet, tegyük bele a sót. Ha a csokis massza lehűlt, keverjük hozzá a tojásos-cukros masszát, míg egyneművé válik, majd adjuk hozzá a lisztet – és ha szeretnéd, a diót is. Kanalazzuk a tepsibe. Kb. 25 percig süssük. Ellenőrizzük!

Márványos brownie

Hozzávalók:

A tetejére:

Vajazzunk ki egy kisebb tepsit (kb. 22 x 22 cm-est), és az aljára fektessünk sütőpapírt. 
Tegyük az étcsokoládét és a margarint egy hőálló tálba, és gőz fölött olvasszuk fel. Egy nagy tálban keverjük simára a tojásokat és a cukrot, adjuk hozzá a kakaóport és a már langyosra hűlt megolvasztott vajas csokoládét. Állítsuk össze egynemű masszává, szitáljuk bele a sütőporral elkavart lisztet. Adjuk hozzá a lereszelt céklát, és forgassuk össze, majd öntsük a keveréket a tepsibe.
Kanalazzuk a tetejére a krémsajtot, késsel csíkozzuk, márványosítsuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Az első 5 percben magasabb hőfokon süssük, aztán csökkentsük a hőmérsékletet 160-170 fokra.

Exit mobile version