Így készül a tökéletes sajttorta

Bors Hanna | 2018. December 29.
Ideális desszert családi, baráti összejövetelekre, ráadásul az év bármely szakaszában könnyedén elkészíthető.

Házi sajttorta

recept, hazi sajttorta

Hozzávalók:

A tésztához

A sajttöltelékhez

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 170 fokra. A tésztához a hozzávalókat alaposan keverd össze, majd simítsd kb. 20-22 cm átmérőjű sütőtálba.

A sajttorta töltelékéhez a mascarponét a cukorral, a tojássárgákkal, a citromlével és a vaníliaaromával robotgép segítségével keverd krémesre. A tojásfehérjékből keményre vert habot – lehetőleg lyukas fakanállal – adagonként keverd a sajtkrémhez. Az elkészült tölteléket öntsd a tortára, majd told az edényt a sütőbe 35 percre. A sütési idő lejártát követően kapcsold ki a sütőt, de a sajttortát még hagyd bent egy órán át. Fontos, hogy addig ne nyisd ki a sütő ajtaját.

Amikor lehűlt, a sajttortát tedd hűtőszekrénybe, majd hidegen szeleteld.

Exit mobile version