Házi sajttorta
Hozzávalók:
A tésztához
- másfél bögre kekszmorzsa (lehetőleg graham-lisztes kekszből)
- 1/3 bögre olvasztott vaj
- 5 evőkanál cukor
A sajttöltelékhez
- 25 dkg mascarpone
- másfél bögre cukor
- 4 tojás különválasztva
- 1 ek. citromlé
- 1 tk. vaníliaaroma
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 170 fokra. A tésztához a hozzávalókat alaposan keverd össze, majd simítsd kb. 20-22 cm átmérőjű sütőtálba.
A sajttorta töltelékéhez a mascarponét a cukorral, a tojássárgákkal, a citromlével és a vaníliaaromával robotgép segítségével keverd krémesre. A tojásfehérjékből keményre vert habot – lehetőleg lyukas fakanállal – adagonként keverd a sajtkrémhez. Az elkészült tölteléket öntsd a tortára, majd told az edényt a sütőbe 35 percre. A sütési idő lejártát követően kapcsold ki a sütőt, de a sajttortát még hagyd bent egy órán át. Fontos, hogy addig ne nyisd ki a sütő ajtaját.
Amikor lehűlt, a sajttortát tedd hűtőszekrénybe, majd hidegen szeleteld.