Sonka és gomba… ezúttal nem a pizzára, hanem a palacsintába

nlc | 2019. Március 09.
Ezúttal szakadjunk el a hagyományos és vitathatatlanul finom, édes palacsintáktól, és kanyarodjunk a sósak irányába. Ezzel a sonkával és gombával töltött palacsintával szuper előételt vagy egy könnyed vacsorát varázsolhatunk az étkezőasztalra.

A klasszikus palacsinta töltelékkel sokféle módon elkészíthető, ráadásul ha a tésztát már eleve cukor nélkül keverjük ki, lehet belőle finom sós partyétel is. Van, aki föltekeri, mások hajtogatják, hogy még különlegesebb legyen, a lényeg, hogy a sonkás-gombás változatnál is próbáljuk hajszálvékonyra elkészíteni a tésztát.

Palacsinta alapok

A palacsintatészta hozzávalói biztos mindenkinek megvannak: tej, liszt és tojás. Ezek az alapok, innen persze lehet tovább variálni szódavízzel, olajjal, vagy a tej egy része helyett adhatunk hozzá tejszínt is. Ennél a receptnél most az alaptésztát használjuk, amit majd a töltelék tesz különlegessé.

Sonkás-gombás palacsinta

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A tésztához keverjük el a tejet, a liszttel és a tojással teljesen csomómentesre.
  2. A palacsintasütőt kenjük ki olvasztott vajjal, forrósítsuk fel, és öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát.
  3. Ha kisütöttük az összes palacsintát, a megtisztított és feldarabolt gombát kevés olajon lepirítjuk, aprított fokhagymát szórunk rá, sózzuk, borsozzuk felöntjük tejszínnel.
  4. A kiterített palacsintára tegyünk a tejszínes, gombás töltelékből, a feldarabolt sonkából és a reszelt sajtból is. Hajtogassuk, vagy tekerjük fel.
  5. A palacsintákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, szórjunk rá reszelt parmezánt, és egy kis darabka vajjal 180 fokon süssük aranybarnára.
Exit mobile version