Bögrés kalács kakaósan és diósan – mennyei!

Határ Nóra | 2019. Március 16.
Nem könnyű eltalálni a helyes arányokat, de ha sikerül, nagyon megéri.

Nehéz tökéletesíteni a receptet: előfordulhat, hogy elázik a tészta a tölteléktől, vagy kevés a belevaló, és nem sikerül eltalálni az arányokat. Ez a változat viszont működik. Gazdagon töltelékkel, puha, könnyű kalácstésztával, mosolygós aranybarnán, ducin. Páratlan, még akkor is, ha kettő van belőle a tepsiben.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.

Hozzávalók:

A töltelékhez:

A dióshoz:

A kakaóshoz:

+ 5 dkg olvasztott vaj a töltelék locsolgatáshoz
+ 1 tojás felverve a kenéshez

Az elkészítés menetét a Rupáner-konyha Caféblogon olvashatjátok.

Exit mobile version