Elegáns tavaszi vacsora: spárgakrémes palacsinta

nlc | 2019. Május 25.
Annak, aki tavasszal legszívesebben mindig csak spárgát enne, és azoknak is, akik még sohasem kóstolták. Diétában önmagában is szuper vacsora, de előételnek is fogyasztható. Igazán egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Amennyire kevés alapanyagból készül, annyira rafinált az ízvilága ennek a nagyon tavaszi, spárgakrémes, sós palacsintának. Válasszunk egy szép, napsütéses családi vasárnapot vagy egy szombati baráti összejövetelt, és vágjunk fel ezzel a nagyon is elegáns étellel. Ráadásul még gyakorlott szakácsnak vagy háziasszonynak sem kell lenni ahhoz, hogy tökéletesre elkészítsük.

Spárgázzunk!

A tavasz és a nyár erről szól: mindig valaminek a szezonja van (eper, spárga, barack, meggy…), amit aztán orrvérzésig szedünk, eszünk, elrakunk télire. De így van ez jól. A spárga különben is a rajongóinak egy kuriózum, hiszen olyan rövid ideig kapható. Készíthetünk belőle spárgás tésztát, spárgakrémlevest, rakott spárgát, és most itt ez az ínycsiklandó spárgakrémes palacsinta.

Spárgakrémes palacsinta

Hozzávalók:

Palacsinta

Spárgakrém

Elkészítés:

  1. A palacsintatésztát bekeverjük a hozzávalókból egészen csomómentesre, majd hűtőben hagyjuk állni fél órát.
  2. Közben a spárgákat megmossuk, és megszabadítjuk a fás részeitől. Vágjuk le a hegyét, és főzzük meg sós vízben roppanósra. A szárakat felkarikázzuk, és egy külön edényben főzzük meg enyhén sós vízben. Ne hagyjuk szétfőni, épp csak megpuhuljon. Ha leszűrtük, hagyjuk kihűlni.
  3. A mártáshoz olvasszuk meg a vajat, és a beleszórt lisztet nagyon halványan pirítsuk meg, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet, míg besűrűsödik. Sóval borssal, reszelt parmezánnal és őrölt szerecsendióval ízesítsük.
  4. Közben a palacsintákat süssük ki.
  5. A megfőtt spárgakarikákat pürésítsük, és adjuk a besamelmártáshoz.
  6. A kész palacsintákat kenjük meg a spárgás mártással, szórjunk mindegyikbe pár megfőtt spárgahegyet, és hajtogassuk fel.
Exit mobile version