Ha unod a hamburgert, és már el is készítetted otthon vagy százszor, akkor itt van egy másik ikonikus, mégis kevésbé ismert street food finomság: a pulled pork szendvics. Ahogy a neve is mutatja tépett disznóhúsból készül. Azt viszont első hallomásra nem tudhatjuk, hogy finoman fűszerezett, szaftos, néhol ropogós isteni disznóhúsról van szó egy felvágott hamburger- vagy bármilyen zsemlében.
A hús elkészítése, előkészítése ugyan időigényes, de a végeredmény ismeretében, megér bármilyen fáradtságot. Húsevőknek kötelező kipróbálni!
Hozzávalók (4 főre):
- 1,5 kg sertéscomb vagy -lapocka
- 1 ek. pirospaprika
- 2 ek. barna cukor
- 1 tk. őrölt fekete bors
- 1 tk. őrölt fehér bors
- 2-3 gerezd reszelt fokhagyma
- só
- 1 tk. őrölt fűszerkömény
- 1 ek. mustár
- 2 ek. worchester szósz
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
- A fűszereket az olajjal elkeverjük és belemasszírozzuk az egészben hagyott húsba.
- Grillen, vagy serpenyőben, magas hőfokon olajon lepirítjuk a hús mindkét oldalát.
- Ha kész, alufóliával lefedjük és 80-90 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá és 4-5 órán keresztül sütjük/pároljuk alacsony hőmérsékleten.
- Ha kész, két villa segítségével szálakra tépkedjük az omlós húst, majd csemegeuborkával, vagy majonézes káposztasalátával a felvágott zsemlékbe töltjük.