A jégkása, és most nem az ipari színes löttyökre gondolunk, egy igazi olasz hűsítő finomság: a granita. A nyári kánikulában pedig egyenesen áldásként élünk meg egy-egy tál jeges gyümölcsöt. Mi sem egyszerűbb, mint otthon is elkészíteni egy nagy adagot belőle, az egész család nagy örömére. Alapvetően bármilyen gyümölcsből elkészíthető, de ha már belenyúltunk egy nem túl édes görögdinnyébe, amire csak fanyalognak a gyerekek, akkor adjunk neki még egy esélyt jégkásaként!
Görögdinnyés jégkása
Hozzávalók:
- 800 g görögdinnyehús
- 180 g cukor
- 1 citrom leve
Elkészítés:
- A görögdinnye húsát vágjuk ki és kockázzuk fel, közben szedjük ki a magokat is.
- Turmixoljuk le, hogy ne legyen darabos.
- Cukorral és citrommal ízesítsük, majd tegyük egy zárható műanyag dobozba, és mehet a fagyasztóba, amíg meg nem fagy. Közeben 2-3 alkalommal keverjük át, hogy kristályos maradjon.