3 szuper hőségdesszert sütés nélkül

Bagaméri Viki | 2019. Július 21.
Az édességvágyad nem tart nyári szünetet? Semmi kedved a sütő beizzításával tovább melegíteni a lakást? Mutatjuk a megoldást.

Tévedés azt gondolni, hogy a sütés nélküli desszertek nem az igaziak: akár tortát is készíthetsz, méghozzá nem is akármilyet! Ha tehát édességre vágysz a kánikula kellős közepén, nyugodtan lépj túl a dobozos jégkrémen!

Joghurtmisu, azaz joghurtos tiramisu

Hozzávalók

A joghurtos krémhez:

A gyümölcsös öntethez:

Az összeállításhoz:

Édes, hűs, gyümölcsös (Fotó: iStock)

Elkészítés

  1. Tedd egy kis edénybe a friss vagy fagyasztott gyümölcsöt, add hozzá a cukrot és a vizet, majd forrald 5 percig folyamatosan kevergetve. Ha elkészült, szűrőn törd át (magtalanítás), és az így kapott öntetet hagyd langyosra hűlni.
  2. A joghurtos krém elkészítéséhez verd kemény habbá a tejszínt, majd óvatosan forgasd bele a porcukorral elkevert görög joghurtba.
  3. Hogy igazán mutatós legyen, rétegezd poharakba a krémet és a gyümölcsöntetben megmártózott babapiskótát (ez a mennyiség négy pohár megtöltéséhez elegendő). Legalulra tegyél egy kis joghurtos krémet, helyezz rá „méretre vágott” babapiskótát, majd ismét kerüljön rá krém. Ha marad, a tetejére pöttyözhetsz a gyümölcsöntetből, vagy rámorzsolhatsz egy kis babapiskótát. Tedd hűtőbe egy órára!
  4. Mentalevéllel és friss gyümölccsel díszítve lesz tökéletes az összkép, de ezek nélkül is jól mutat.

Gyümölcstorta sütés nélkül

Hozzávalók

Az alaphoz:

A krémhez:

A tetejére:

Hideg, gyümölcsös torta (Fotó: iStock)

Elkészítés:

Jeges csoki

Hozzávalók:

A díszítéshez:

Egy ilyen megoldja a napi édességigényt (Fotó: iStock)

Elkészítés:

Exit mobile version