Biztosan veled is előfordult már, hogy olyan ételt ettél, ami túl fűszeres volt, és megfájdult tőle a hasad. Ilyenkor az ember vízzel próbálja enyhíteni a kellemetlen érzetet, pedig van hatásosabb megoldás, méghozzá kettő is. A legjobb, ha ilyenkor tejet iszol, az semlegesíti a leghamarabb a fűszereket. Ám ha nem szereted a tejet, vagy laktózérzékeny vagy, akkor sem menthetetlen a helyzet, mert B-tervnek ott a kóla, ami segít.
A Penn Állami Egyetem kutatói 7 italt teszteltek, hogy kiderítsék, melyik a legjobb és legrosszabb a fűszerek okozta fájdalmak ellen: 72 résztvevő ivott meg egy extra fűszeres Bloody Mary koktélt, majd különféle italokkal próbálták csillapítani a kellemetlen érzetet: víz, kóla, cseresznye ízű ital, szénsavas víz, sör, sovány tej, tej. A tej volt a leghatásosabb, amit a kóla követett. A víz egyáltalán nem használt.
Kiemelt kép: illusztráció, iStock