nlc.hu
Gasztro

Meglepő szóból ered a Pepsi Cola neve

Gondoltad volna? Egy értelmes szó rejlik a Pepsi elnevezés mögött

Ugyan viszonylag sokat találkozunk a Pepsi kifejezéssel, azonban meglepően kevesen tudják, hogy valójában honnan is kapta a kóla a nevét.

Szinte nincs olyan ember, akinek ne mondana valamit a Pepsi, illetve a Coca-Cola kifejezés, azonban azt már csak kevesen tudják, hogy honnan is származnak ezek a márkanevek. 

A Pepsi esetében azonban a név tényleges jelentése egészen meglepő. Az 1893-ban Caleb Davis Bradham feltaláló és gyógyszerész által alapított Pepsi Colát eredetileg „Brad’s Drink”-nek hívták. Kezdetben egy egészségügyi előnyökkel rendelkező italként szerette volna hirdetni, még annak ellenére is, hogy a két dolog egészen távol áll egymástól.

Te tudtad? Erről kapta a Pepsi a nevét

A Los Angeles Times szerint a Pepsi a jelek szerint az emésztési zavarról, vagyis a diszpepszia kifejezésről kapta a nevét, a kóla ízesítéssel karöltve. Ennek tudatában persze nem csoda, hogy úgy reklámozták, mint ami segít az emésztési zavarokon és jó lesz tőle az ember közérzete.

Bár márkaépítési szempontból tökéletesen meg lehet érteni az elnevezést, a kommentelők őszintén le voltak döbbenve, amikor megtudták a népszerű ital nevének eredetét. Arra ugyanis senki nem gondolt, hogy a Pepsi nem egy jól hangzó fantázianév, hanem egy valódi jelentéssel bíró szóból alakult ki. 

És ha már Pepsi: tudtad, hogy mikor született meg a magyar Pepsi-Cola? 1971. február 23-án, mert akkor került először hazai palackba Pepsi-Cola, mégpedig ugyanott, ahol a nagy sikerű Bambit palackozták, a Margitszigeten, a Fővárosi Ásványvíz és Jégipari Vállalatnál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top