3 mennyei jeges kávé, ami felpörget a forróságban

Bagaméri Viki | 2019. Augusztus 01.
A jég és a kávé találkozásából csak jó dolgok születhetnek.

Tudtad, hogy régen az olaszok hűtőjében mindig ott volt bekészítve egy kis jeges kávé? Ezt végtelenül egyszerűen készítették, mégis imádták: a kotyogóval főztek egy nagy adag feketét, ízlés szerint cukrozták, kevés hideg vizet adtak hozzá, és egy üvegbe öntötték. Amikor langyosra hűlt, betették a hűtőbe és a nap folyamán szorgosan rájártak, amikor felfrissülésre vágytak.

Ahhoz, hogy a végeredmény minél tökéletesebb legyen, fontos, hogy jó minőségű, lehetőleg frissen őrölt kávét válassz, az édesítéshez nádcukorból készült szirupot használj, és csak azután keverd bele a jeget a kávéba, ha már teljesen kihűlt.

Mandulatejes jeges kávé

fotó: Profimedia

Hozzávalók 2 személyre:

Elkészítés:

  1. Még melegen édesítsd ízlés szerint a frissen főzött kávét, majd ha kihűlt, adagold jégkockatartóba és fagyaszd le.
  2. Egy mutatós üvegpohárba tegyél 5-6 fagyasztott kávékockát, majd öntsd rá a hideg mandulatejet.
  3. Amikor a jégkocka elkezd beleolvadni a mandulatejbe, elérkezett az idő a fogyasztáshoz.

Fahéjas-tejszínes jeges kávé

fotó: Profimedia

Hozzávalók 2 személyre: 

Elkészítés: 

  1. Amíg a kávé lehűl, verd kemény habbá a tejszínt, közben pedig keverd bele a fahéjat.
  2. Kanalazd 4 pohárba a felvert fahéjas tejszínt, és 10 percre tedd a fagyasztóba.
  3. Ha lejárt az idő, önts rá 1-1 csésze kávét és dobj bele pár jégkockát.

Jeges kávé tonikkal

fotó: Profimedia

Hozzávalók 2 személyre: 

Elkészítés:

  1. Főzd meg a kávét és jól hűtsd le.
  2. Egy pohárba dobd bele a jégkockát, önts rá 150 ml tonikot, majd óvatosan csorgass hozzá 1 csésze kávét.
  3. Ha ügyesen csináltad, a kávé és a tonik külön válik, ami látványnak sem utolsó. A tökéletes ízélményhez azért keverd össze őket!

 

Exit mobile version