Ezt készítsd el vasárnap: mandulás, sárgabarackos süti

nlc | 2019. Augusztus 04.
A sárgabarack frissen, krémlevesnek és persze lekvárnak eltéve is szuper, de ha marad pár szem, akkor dobjunk össze egy könnyű sütit! Biztosan mindenkinek bejön, és lehet, hogy a nagyi is elkéri majd a receptet.

A szép gyümölcsből készülhet lekvár vagy sütemény, a foltosabbakból pedig a jó kis házi gyümölcspálinka. Annak, aki maradna inkább a süteménynél, mutatunk egy igazán könnyen összerakható receptet: mandulalisztes, puha piskóta, szaftos sárgabarackkal.

 

A legfinomabb sárgabarack

Akinek van barackfája a kertjében vagy a vidéki nagyinál, az tudja, hogy a süteményhez a sárgabarackot naponta figyelni kell: akkor jó, finom, édes és érett, ha már szinte magától leesik. De abban a pillanatban, hogy leesett, elkezd rohadni. Legyünk hát résen, hiszen a szezon csak 1-2 hétig tart, ilyenkor viszont egy jól termő fa ellátja családját lekvárnak és sárgabarackos süteménynek való alapanyaggal. A sárgabarackos sütemény pedig pont arra való, amire egy nyugis vasárnap délután szükségünk van: semmi flanc, semmi homályos, francia elnevezés, csak gyümölcs a tésztaágyon.

A mandulalisztes sárgabarackos sütemény hozzávalói

A mandulalisztes, sárgabarackos sütemény elkészítése

Exit mobile version