Nem mindenkinek túl vonzó a nyers húsból készült tatár bifsztek, de készíthetünk hasonlóan mutatós és teljesen vega verziót céklából! Ez a céklatatár ráadásul nemcsak finom és mutatós, de szerencsére elég egyszerűen elkészíthető is, szóval igazán jó ötlet lehet elkészíteni különlegesebb alkalmakra is!
Hozzávalók:
- 1 sima és 1 sárga cékla
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1/4 csésze apróra vágott vöröshagyma
- 3 evőkanál friss petrezselyem
- 1 evőkanál kapribogyó
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 1 teáskanál Worcestershire-szósz
- só és bors
- 4 nagy tojás
- 1/4 csésze tejföl
- 2 evőkanál sózatlan vaj
- 8 szelet kenyér
Elkészítés:
1. A céklákat locsoljuk meg 1/2-1/2 evőkanál olívaolajjal, csomagoljuk alufóliába, és tegyük a sütőbe 180 fokon 45 percre.
2. Ha a céklák kihűltek, hámozzuk meg őket, és vágjuk apró kockákra. Tegyük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a petrezselymet és a kapribogyót is.
3. Egy kisebb tálkában keverjük össze a dijoni mustárt, a narancs héját és levét, a Worcestershire-szószt és a maradék olívaolajat. Öntsük a céklás keverékre, és forgassuk vele össze alaposan. Sózzuk és borsozzuk a tatárt.
4. A tálaláshoz főzzük meg a tojásokat, majd tegyük a tányérra halmozott céklatatár mellé. A cékla mellé adjunk egy kanál tejfölt és vajjal megkent pirított kenyérszeleteket.