A tökéletes nyári gyors vacsora: töltött padlizsán

nlc | 2019. Augusztus 10.
Ha már telítődtetek a hétvégén a lángossal és a strandos hamburgerrel, akkor este már elég lesz egy könnyű gyors vacsorával zárni a napot. Hoztunk is egy tippet mára.

Bulgurral töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1,5 tk. római kömény
  • 1 tk. méz
  • 2 nagyobb padlizsán

Hozzávalók a töltelékhez:

  • pici só
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 db paradicsom
  • fél citrom leve
  • 15 dkg bulgur
  • fél csokor menta

Hozzávalók a tálaláshoz:

  • 25 dkg görög joghurt
  • néhány levél menta
Kategóriavacsora
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

  1. Először a fűszeres pasztát készítjük el. Az olívaolajhoz adjuk a mézet, a reszelt fokhagymát és a római köményt. Az egészet jól elkeverjük.
  2. A padlizsánokat kettévágjuk, majd a húsukat bevagdossuk úgy, hogy ne sértsük meg a héját. A fűszeres pasztával jól bedörzsöljük. 
  3. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket. A bulgurt sós vízben puhára főzzük.
  5. A paradicsomokat apró kockákra vágjuk, és a bulgurhoz keverjük a citrom kifacsart levével együtt. 
  6. A petrezselymet és a mentát is felaprítjuk, és ezt is a bulgurhoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk a tölteléket.
  7. A sütőből kivett padlizsánokra halmozzuk a tölteléket, majd további 10 percig sütjük.
  8. Tálaláskor a padlizsánok tetejére halmozzuk a joghurtot, és megszórjuk a durvára vágott mentával.
Exit mobile version