Az alábbi recepttel nincs más dolgunk, mint megfőzni egy adag lencsét majd pár perc alatt összekutyulni egy rakás más finomsággal. A végeredmény egy könnyű, friss, mégis laktató saláta, ami tökéletes (és gazdaságos) megoldás lehet vacsorapartikra vagy nyári ebédekre is!
Hozzávalók:
- 150 g puhára főzött lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mardék friss petrezselyem
- 3 ek. olívaolaj
- 1.5 ek. ecet
- 1.5 ek. mustár
- 1-2 tk. méz
- 2 kaliforniai paprika (zöld és piros)
- só és bors
Elkészítés:
1. A hagymát és a paprikákat kockázzuk fel kisebb darabokra és dobjuk egy nagy salátás tálba! Adjuk hozzá a lencsét is!
2. A petrezselymet tépkedjük nagyobb darabokra és keverjük a salátába!
3. Állítsuk össze a mártást: keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a mustárt és a mézet, ízesítsük sóval és borssal! Locsoljuk meg vele a salátát, alaposan forgassuk össze!
4. Az elkészült lencsesalátát friss, pirított kenyérrel tálaljuk!