Gasztro

Ezen ne múljon: lencsés recept, amivel bebiztosítjuk a jövő évi gazdagságot

Az nem kérdés, hogy lencse lesz január elsején. Ezen nem múlhat a gazdagságunk, szó sem lehet róla. De a szokásos lencsefőzelék már kicsit unalmas, ezért most valami egészen mást hoztunk.

A lencsében rengeteg lehetőség van, és még több, ha a vörös lencsét is bevesszük a felhasználható alapanyagok sorába. Elvégre az is lencse!

Ezen ne múljon: lencsés recept, amivel bebiztosítjuk a jövő évi gazdagságotQuiche zöldségekkel és vörös lencsével

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 4-5 evőkanál víz

Töltelék:

  • pár csipet só
  • 30 dkg vörös lencse
  • 3 fej gomba
  • 8 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • csipet őrölt bors
  • 3 evőkanál olaj
  • 10 dkg bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1 db édeskömény

 

A tészta:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, és a vízzel összeállítjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 30 percet hűtjük.

A töltelék:

A vörös lencsét annyi vízben, amennyi ellepi, fogkeményre főzzük, leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, a gombát felkockázzuk, az édesköményt felcsíkozzuk. Egy serpenyőt felmelegítünk, majd beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, megfonnyasztjuk benne. Ezt követően hozzáadjuk egyszerre a gombát és az édesköményt, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, végül hozzákeverjük a vörös lencsét. Belereszeljük a parmezánt. A tejszínhez adjuk a felvert tojásokat, majd belekeverjük a zöldségeket. A tésztát kinyújtjuk és a formába simítjuk. A kilógó részeit levágjuk. Megböködjük, majd beleöntjük a masszát, és 40-45 percig 200 fokon sütjük. A szalonnát közben megpirítjuk és tálaláskor a quiche-re szórjuk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top