A vegetáriánus és a közel-keleti konyha egyik kedvenc eleme a falafel. Ha szereted, akkor azért, ha még nem kóstoltad, akkor pedig azért próbáld ki ezt a szuper egyszerű, házi receptet! Nyári salátákhoz, mártogatósokhoz, pitába töltve vagy hummuszhoz tökéletes választás. Íme:
Házi falafel
Hozzávalók:
18-20 golyóhoz
- 2 konzerv csicseriborsó
- 1 csésze felaprított lilahagyma
- 1/4 csésze petrezselyem
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek. citromlé
- 1-1 tk. só, bors
- fél tk. pirospaprika
- 1 csésze zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A csicseriborsót, a hagymát, a citromlevet és a fűszereket tedd aprítógépbe, és dolgozd krémes állagúra.
- Az így kapott masszába keverd bele a zsemlemorzsát, majd lefedve hagyd hűtőben állni 1-2 órán át.
- Formázz belőle 18-20 darab golyót, majd hevíts olajat egy magas falú serpenyőben.
- 3 perc alatt süsd ki a falafelgolyók mindkét oldalát.
- Fogyaszd salátával, pitában vagy hummusszal. Jó étvágyat hozzá!