Gasztro

Készíts otthon vegán majonézt!

Az egyik legismertebb. legkedveltebb és legtöbbet használt mártogatós, elkészíthető vegán verzióban is. Az eredeti recepten csak egy egészen kicsit kellett változtatni, hogy a végeredmény nagyjából ugyanaz legyen, de mégis beilleszthető a vegán étrendbe.

A vegán életmód, étrend, nem feltétlenül jelenti azt, hogy teljesen el kell felednünk a korábban ismert ételeket. Az alapanyagok némileg módosulnak, hiszen ha kiiktatunk minden állati eredetű élelmiszert akkor kell keresnünk helyettest. Szerencsére azonban a legtöbb finomság elkészíthető pusztán növényi hozzávalókból is, az ízek és az állagok pedig csak egészen kicsit módosulnak.

A vegán majonézből pedig már készülhet is egy isteni franciasaláta vagy egy vegaburger öntete.

Hozzávalók:

  • 1 dl szójatej
  • 1,5 dl kukoricaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 kk. mustár

Elkészítés:

  1. A szójetejet, a fél citrom levét, a csipet sót és a mustár kezdjük el kikeverni egy konyhai robotgéppel.
  2. Majd folyamatos keverés mellett, lassan kezdjük el hozzácsurgatni az olajat. A robotgéppel ne álljunk le!
  3. Kis idő múlva összeáll a selymes, krémes vegán majonéz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top