Kevés jobb van egy frissen sült, vajas, csokidarabos amerikai keksznél, és hiába kapható már millió bolti változat, soha nem lesznek olyan jók, mint a házilag készített verziók. Ha nincs kedvünk, energiánk és elég hozzávalónk egy teljes tepsivel sütni, próbáljuk ki az alábbi egyfős, bögrés változatot – alig kell hozzá pár kanál alapanyag, szó szerint percek alatt elkészül, ízben pedig nem marad el a “hagyományostól”!
Hozzávalók:
- 1 evőkanál sózatlan vaj
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál barna cukor
- egy csipet só
- 1 tojás sárgája
- 3 evőkanál finomliszt
- 1-2 evőkanál csokidarabka
Elkészítés:
1. A mikróban olvasszuk meg a vajat pár másodperc alatt, majd adjuk hozzá a cukrokat és a sót! Keverjük bele a tojássárgáját és a lisztet, majd forgassuk a tésztába a csokidarabokat is!
2. Magas fokozaton tegyük a mikróba 40-50 másodpercre! Melegen fogyasszuk, míg a közepe még krémes!