Grace Dent, a Guardian étteremkritikusa legutóbb az angliai Penrith egyik fish&chipsező helyéről írt.
Cikkében nagyon dicsérte az Angel Lane Chippie nevű éttermet, és arról áradozott, milyen finom a halon a panír.
A Twitteren hozzászólt a témához egy felhasználó, akinek elég bizarr elképzelése van a fish & chips fogyasztásáról. Őszintén rácsodálkozott, hogy egyesek megeszik a hal bundáját.
Szerinte a panír csak arra való, hogy megvédje a hal húsát sütés közben. Fogyasztás előtt a bundát le kell szedni, eldobni, csak azután lehet nekifogni a halhoz. „Ha halat vagy zöldséget sütsz sóbundában, azt is megeszed?” – tette fel a kérdést.
A vélemény kiverte a biztosítékot a kommentelők között. Volt, aki azt kérdezte: „És mit csinálsz a szendviccsel? Kidobod a belőle a kenyeret?” Más egyszerűen csak azt írta, milyen szörnyeteg lehet az, aki nem eszi meg a hal bundáját?
A különös teóriára egyébként az lehet a magyarázat, hogy eredetileg a panírozás tényleg csak egy konyhai eljárás volt, de aztán az étel részévé vált.