Lassan itt az eperszezon, és az epres finomságokkal sosem lehet mellélőni. Ilyen ez az isteni epres pite is, amelyben a pisztáciakrém bolondítja meg a epret. Mutatjuk a receptet!
Hozzávalók (26 cm-es piteformához):
A pitetésztához:
- 250 g finomliszt
- 50 g mandulaliszt
- 100 g porcukor
- 150 g vaj
- 1 egész tojás
- csipet só
A töltelékhez:
- 70 g kristálycukor
- 125 g vaj
- 2 közepes méretű egész tojás
- 130 g darált pisztácia
- csipet só
- fél vaníliarúd kikapart magja vagy 1 teáskanál vanílikivonat
- 50 g feldarabolt fehércsokoládé
- 5-6 evőkanál eperlekvár (lehetőség szerint házi)
A pite tetejére:
- 5 evőknál eperlekvár
- 300 g friss eper
Az epres-pisztáciakrémes pite elkészítését megtalálod az Ízből tíz blogon.
További isteni epres sütik:
- Epressüti-recept: csordultig eperrel töltött pite
- Vége a szezonnak, így süsd meg az utolsó epres pitét