A zöldségchips természetesen nemcsak fogyókúrázóknak ajánlott, hanem mindenkinek, aki egészségesebb nasira vágyik, és nem akar többé mikrós popcornnal filmet nézni esténként. És persze azoknak meg pláne jolly joker lehet ez a recept, akik lemondanak a nasikról az alakjuk érdekében, de néha jólesne ropogtatni valami finomat két étkezés között.
Azért fantasztikus találmány a zöldségchips, mert rengeteg lehetőség közül választhatunk, ha el akarjuk készíteni, hiszen nagyjából bármilyen zöldség megfelelő ehhez a nasihoz, a titka csupán a vékony szeleteken és a jó fűszerezésben rejlik. Lehet teljesen olajmentesen is elkészíteni, de ha igazán jót akarsz enni, akkor azért egy kis olívaolajjal megspricceled, mielőtt betolod a sütőbe.
Színes zöldségchips tíz perc alatt
Egy olyan nasit mutatunk a következő receptben, amely akkor lesz a legropogósabb, ha a sütőpapírra is teszel egy kis olívaolajat és a zöldségeket is meglocsolod kicsit vele.
Hozzávalók:
- 2 közepes cékla
- 1 közepes cukkini
- 1 nagy sárgarépa
- 1 kicsi édesburgonya
- 1 kicsi fehérrépa
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt bors
- 1 leheletnyi olívaolaj
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Vékony szeletekre vágjuk a zöldségeket, egy tálban meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük. Egyenletesen eloszlatjuk a sütőpapíros tepsiben, és 10 percig sütjük 200 fokon. Ha még nem aranybarnák, akkor további 5-10 percig sütjük vigyázva, hogy ne égjenek meg. Pár percig hűlni hagyjuk a zöldségchipset, miután kivettük a sütőből, hogy ne égessük szénné a szánkat vele.
Jó, ha észben tartod!
Minden zöldségnek más a textúrája, ezért nem ugyanúgy sülnek, más sütési idő kell nekik. Így ha keverni akarod a zöldségeket, hogy minél változatosabb nasid legyen, akkor a hasonlókat süsd együtt aranybarnára. Ha nem használsz olajat, akkor tovább kell sütni a zöldségeket 160 fokon.
Mutatunk egészséges édes nasikat is:
- Egy falat nyár: egészséges, citromos-kókuszos energiagolyók
- Ez a legegészségesebb és legfinomabb brownie, amit eddig kóstoltál
- Nem tiltott a nassolás, ha ezt eszed