A kijárási korlátozásokról neveztek el egy “véletlenül” megalkotott új sajtfajtát Franciaországban – írta meg a 24.hu. A név onnan jön, hogy egy sajtkészítő házaspár a koronavírus-járvány miatti korlátozások idején hozta létre az új típusú lágysajtot, hogy megmentsék az el nem adott termékeket. De valójában az egész a véletlen műve.
A Saulxures-sur-Moselotte-ben élő Laura és Lionel Vaxelaire a munster típusú sajtot kóstolás nélkül a pincéjükben hagyták, melynek eredményeként egy ehető penésszel bevont munster sajt született. Az alkotás neve frappánsan Le Confiné, vagyis “bezárt”.
További érdekes “sajttörténetek”
- Mit gondolsz, Pálpusztán gyártják az eredeti Pálpusztait? – Az eredeti magyar sajtok nyomába eredtünk
- Imádni valóan reagált a kisfiú, amikor életében először kóstolt sajtot