Élet a fasírton túl! Mi legyen a hűtőtáskában a strandon?

Bodrogi Eszter | 2020. Június 13.
Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy finom ebédet eszünk majd a strandon, akkor jobban járunk, ha visszük magunkkal az ebédet. A végén legfeljebb kiderült, hogy túlaggódtunk a dolgot, és legközelebb otthon hagyjuk a hűtőtáskát.

Talán könnyebb lenne felsorolni, hogy mi az, ami semmiképp ne legyen a strandon a hűtőtáskában, de pár dolgot tényleg jobb elfelejteni még akkor is, ha sokáig hűt a jégakku. A tojás, majonéz, túl sok szósz, öntet, az olyan ételek, amit nem lehet kézzel, ölből enni inkább maradjanak otthon. Annál kevés bosszantóbb dolog van, mint amikor elrontja a strandélményt a büfékben kínált ételek minősége, vagy annyit kérnek egy ebédért, mintha valamelyik Michelin-csillagos fine dining étteremben ülnénk. Mutatunk pár strandkaját, amit bátran becsomagolhatunk magunknak, bírják a hűtőtáskás szállítást, és nem is kerülnek túl sokba.

A palacsintát nehogy otthon hagyjuk!

Foghatjuk a gyerekekre a palacsintát, de az az igazság, hogy az egyik legjobb hűtőtáskából előhúzható étel. Mindenkinek azzal tölthetjük, amivel szereti, lehet édes, és akár sós is, és van pár változat, aminek szó szerint senki nem tud ellenállni. Kakaós palacsinta, baracklekváros palacsinta, esetleg mogyorókrémes

Rántott húsos szendvics még mindig a legjobb

Nem véletlenül kedvence mindenkinek, a jó, friss rántotthús egy buciban a legfinomabb főtt ételnél is jobb tud lenni. Igazi alternatívája a fasírtnak, ugyanis semmi szaga, de viszonylag nehezen romlik. Van egy apróság, amin nehéz átsiklani, mégpedig az, hogy a rántott húsos szendvics majonézzel az igazi. Márpedig a majonéz nem éppen strandra való étel, legalábbis  a házi változat. Azt semmiképp ne csomagoljuk a nyers tojás miatt. Viszont a tubusos majonézt nem kell hűteni, amíg ki nem nyitjuk, és a maradék garantáltan nem romlik meg a hűtőtáskában, amíg hazaérünk.

Falafel, néha jobb mint a fasírt

A csicseriborsó golyókat az is szereti, aki valamiért tart a közismerten vegetáriánus fogásoktól. Strandra pedig ideális: nehezen romlik, laktató, és sokféle mártogatós illik hozzá. A legjobb talán a tahinis joghurt, amihez ugyanannyi tahinit, vizet, citromlevet kell elkeverni ízlés szerint fokhagymával, majd az egészet natúr joghurttal forgatni össze.

A wrap-tésztába mindenki azt teker, amit csak szeret (Fotó: Pixabay.com)

Wrap

Az előre kapható wrap tésztának mindenképp a kamrában a helye, bármikor előkapható, salátával, csirkemellel, vagy grillezett zöldségekkel töltve isteni vacsora. A strandra viszont úgy érdemes csomagolni, hogy a szószokat kihagyjuk belőle, hogy ne áztassák el a tésztát. Azt vigyük magunkkal és csak ebédnél vegyük elő. Legnépszerűbb a vékonyra szeletelt karaj vagy csirkemell paradicsommal, zöldsalátával, de tehetünk bele gombát, darálthúst, sőt, maradék pörköltöt vagy curry-t is.

Brownie és meggyes piskóta

Sose tudunk elég süteményt csomagolni, de azért próbálkozni lehet. Nyilván célszerű valami olyan édességben gondolkodni, amihez nem kell kanál, és lehetőleg kevés benne a krém és a hab. A brownie és a meggyes piskóta is tökéletesen megteszi, de az almás pite is kifejezetten jól működik a strandon.
 
Tegyünk a táskába szalvétát, pár konyharuhát, amit az ölünkbe teríthetünk majd, de a pohárról és az innivalókról se feledkezzünk el! 

A brownie és a piték nagyon jól esnek a strandon (Fotó: Pixabay.com)

Figyeljünk oda a napégésre a strandon!

Exit mobile version