Így készítsd el a finom vajas főtt kukoricát

B.Esz. | 2020. Június 15.
Lédús, zsenge, és istenien édes. Ha ezeket a lépéseket a követed, a te vajas kukoricád is tökéletes lesz, amibe szinte gyönyör beleharapni.

Végre elérkezett a csöves kukorica szezonja, a konzerv helyett végre ehetünk főtt kukoricát! A kukorica helyes megfőzésére mindenkinek van egy jó tippje a nagymamától a zöldségesig, ám tapasztalat, hogy nem mindegyik válik be. Persze nemcsak a főzéstől, a kukorica minőségétől is függ, hogy az eredmény valóban ropogós és zamatos lesz-e. Mégis mi a titka a tökéletes főtt kukoricának?

Kukorica, a nyár slágere. Fotó: Unsplash

A zsenge vajas kukorica elkészítése az „egyszerű, mégis nagyszerű” elve alapján történik: a kukoricacsöveket forró vízben 5-10 perc alatt főzzük puhára. Aki vajjal szereti, tehet rá egy-egy evőkanállal, és ízlés szerint sózhatja a kukoricát.

Ám ahhoz, hogy a kukorica igazán puha, mégis roppanós legyen, a főzésében kell keresnünk a kulcsot. A titkos összetevő, mely mennyei csemegévé varázsolja a kukoricát, nem más, mint a tej. Semmi extra vaj, semmi extra cukor, a tej és a víz kombinációja a trükk, amitől még finomabb lesz a főtt kukoricánk. A tej ugyanis lédússágot ad a kukoricának, és az édes ízét is jobban kihozza. Négy cső kukoricához adjunk:

Miután készre főtt 5-8 perc alatt a köretünk, készítsünk fokhagymás vajat hozzá. Ehhez szükségünk lesz:

Vacsorára vagy ebédre köretnek a legjobb és a legegyszerűbben elkészíthető választás nyáron!

További kukoricás receptjeink

Exit mobile version