Így még biztos nem etted a bulgurt!

K.G. | 2020. Június 18.
A bulgur egészséges, tele van rosttal és még finom is. Nemcsak unalmas köretként kell gondolni rá, hanem a lehetőségek tárházaként.

Mindenkinek szüksége van a bulgurra, legfeljebb még nem tud róla. A bulgur vagy török rizs nem úri huncutság, hanem egy egészséges lehetőség arra, hogy felturbózd a mindennapjaidat. A legelterjedtebb, hogy rizs helyett, magában vagy hús mellé köretként eszi a többség, pedig el lehet készíteni olyan változatosan, hogy akár minden étkezésre is eheted. Például a tejberizs helyett tejbebulgurt készíteni csodálatos, egészséges választás, az elkészítési módja pedig ugyanaz a kettőnek. De most két olyan receptet hoztunk, ami sós és nemcsak köretként ehető, hogy bepillants a bulgur csodálatos világába.

Fűszeres bulgur sült paprikával

Hozzávalók:

Elkészítése:

Egy nagy mikrózható tálban összeöntjük a bulgurt az alaplével, és lefedve 4 percre teljes teljesítményen ráeresztjük a mikrót. Kivesszük, megkeverjük, újabb 5 percig mikrózzuk. Közben elkészítjük a szószt a fűszerekből, citromléből, citromhéjból és az olívaolajból. Amikor kész a bulgur, összekeverjük a hagymával, csicseriborsóval, sült paprikával, és nyakon öntjük a szósszal.

Készítheted cukkinivel is:

Paprikába töltött bulgur

Hozzávalók:

Elkészítés:

A darált húst a zúzott fokhagymával megpirítjuk, majd felöntjük az alaplével és hozzáadjuk a bulgurt. Lefedve 10 percig hagyjuk főni. A paprikákat kimagozzuk, a sütőt előmelegítjük (grillen is készíthető, úgy még finomabb lesz), és ha lejárt a 10 perc, megtöltjük a bulguros keverékkel mindet, majd betoljuk a sütőbe 200 fokra. Amikor már megsült a paprika, kész az étel.

via

Bulgur után jöhet az édesség!

Exit mobile version