A legegyszerűbb, de legfinomabb chilis bab

nlc | 2020. Július 05.
Csípőssége miatt férfias ételnek titulálják a chilis babot, pedig a nők is tömegesen rajonganak érte. Mutatunk egy klasszikus receptet.

A chilis bab majdnem olyan indulatokat képes kelteni, mint a lecsó, mert ahány család, annyiféleképpen készítik el. Nem lehet igazságot tenni, hiszen pont ahogy a lecsó esetében, a chilis babnál is az ízlések és pofonok szabály érvényesül, nyilván ne szórd tele chili paprikával az ételt, ha nem vagy oda a csípősért, sőt akár el is hagyhatod belőle.

Az egyik darált hússal készíti, a másik marhából, a harmadik pedig még kolbászt is tesz bele, hogy minél nagyobbat üssön az étel. A babnál is vannak eltérések a receptekben, van, aki szerint csak vörösbabból készülhet, de sok olyat is találni, akik simán fehérbabot használnak bele. Most nézzünk egy olyan klasszikus receptet, amit tíz perc összerakni, de azért főzni kell egy jó ideig, hogy összeérjenek az ízek benne. Mindenesetre szuper egytálétel, érdemes a családi repertoáron tartani, az étvágyhoz elég csak megnézni, milyen lelkesedéssel eszi a chilis babot Terence Hill Az ördög jobb és bal keze című filmben.

Chilis bab egyszerűen

Hozzávalók

A chilis baba férfiak és nők kedvence (Kép: Profimedia)

Elkészítés

A hagymát üvegesre pároljuk az olajon, mehet bele a pirospaprika és fél pohár víz. Beletesszük a darált húst is, és egy kevés kevergetéssel kifehérítjük. Jöhetnek a fűszerek, amivel szintén kavargatjuk pár percet, majd a kukorica, bab, cukor és paradicsom. Alacsony fokozaton legalább egy órát főzzük, friss kenyérrel tálaljuk.

via

Mutatunk még egytálételeket:

Exit mobile version