3 tiramisu, amiről még valószínűleg nem hallottál

K.G. | 2020. Július 10.
Bár a tiramisu nem magyar étel, de már annyira beépült az életünkbe, hogy itt az ideje kipróbálni a hagyományos tiramisun túlmutató recepteket is.

A tiramisu olasz desszert, de az egész világon előszeretettel fogyasztják ezt a kávés, krémes édességet. Sőt, már annyifelé alakították az eredeti receptet, hogy csak kutatómunkával lehet felidézni, hogyan készült régen az igazi tiramisu. Mi sem a hagyományos receptet hoztuk, hanem három olyan tiramisut mutatunk be, amiről jó eséllyel még nem hallottál.

Tiramisu sajttorta

Mert ki mondta, hogy nem lehet betolni a sütőbe a tiramisut, hogy utána vastagon habbal tálaljuk tortaként?

Hozzávalók:

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Egy sütőformát kivajazunk, egy rétegben az aljára egymás mellé pakolunk a piskótatallérból, amit meglocsolunk kávéval (nem kell túl szottyosra áztatni). A mascarponét és cukrot habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tojásokat, így habosítjuk tovább. Amikor kész, a fele krémet kivesszük a tálból, és 3 evőkanál kávét teszünk az egyik felébe, ezt a kávés krémet tesszük az első sor piskótatallérra. A krémre pakolunk még egy sor piskótát, majd jöhet a maradék, kávé nélküli krém. 40-45 perc alatt készre sütjük, hagyjuk a formában kihűlni. A legjobb, ha egy éjszakát pihen a hűtőben, hogy aztán vastagon megkenjük tejszínhabbal és kakaóporral meghintve tálaljuk.

Fűszeres tiramisu

Leginkább karácsony környékén érdemes ezzel a fűszeres tiramisuval próbálkozni, mert teljesen télízű édességünk lesz belőle.

Hozzávalók:

Mutatunk még több tiramisut:

Elkészítés

Simára keverjük habverővel a mascarponét, sütőtököt, cukrot és a fűszereket. Egy külön tálban habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés keverékbe. A tiramisunak előkészített tál aljára egy réteg babapiskótát fektetünk, meglocsoljuk kávéval, erre a krém egyharmadát rákenjük. Még kétszer megismételjük ezeket a lépéseket. A végén a tiramisu tetejére cukros fahéjat szórunk és 8 órát hűtőben pihentetjük.

Fehér csokis-epres tiramisu

Arról már hallottunk, hogy epret tesznek a tiramisuba, de hogy fehér csokit? Nagyon jól hangzik!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A fehér csokit felolvasztjuk. A cukrot alaposan elkeverjük a mascarponéval, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt olvasztott csokoládét, vanília kivonatot és a habtejszínt – mindezt simára keverjük. A babapiskótákat narancslébe mártjuk, így sorakoztatjuk fel egymás mellé egy rétegben a tál aljára. Jöhet rá egy réteg krém, majd az eper fele, így rétegezzük a hozzávalókat, hogy a végén krémmel végződjön. Hagyjunk epret a tetejére is.

via

Még több egyszerű desszert:

Exit mobile version