Villámgyors sajtos rúd bögrésen

nlc | 2020. Július 15.
A pogácsa után a sajtos rúd is nagy klasszikus a sós rágcsák között. Érdemes egyből két adagot csinálni, mert gyorsan elfogy.

Egy sós rágcsálnivaló nem hiányozhat az asztalról, ha vendégek érkeznek. Egyrészt nem mindenki szereti az édességeket, és ha sör vagy bor is fogy, ahhoz nem igazán passzolnak a sütemények. A pogácsa utáni másik nagy kedvenc a sajtos rúd. Ezzel az egyszerű és gyors recepttel elronthatatlan, és akár előre is el lehet készíteni.

Hozzávalók:

(A bögre 2,5 deciliteres.)

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
  2. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd tetszőleges vastagságúra kinyújtjuk.
  3. Késsel, derelyevágóval vagy pizzaszeletelővel rudakra vágjuk a tésztát.
  4. A rudakat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük felvert tojással, és sózzuk.
  5. Ízlés szerint tehetünk rá: sajtot, szezámmagot, köménymagot, mákot, őrölt paprikát vagy nagy szemű sót.
  6. A tepsit betesszük a sütőbe, és a rudakat aranybarnára sütjük. Sütőtől és a rudak vastagságától függ, ez mennyi idő, de gyorsan sül, ne felejtsd ott.

(Kiemelt kép: Matthew Pace for The Washington Post via Getty Images)

Még több sós rágcsálnivaló az nlc-n:

Exit mobile version