Végre egy pogácsa, ami másnap is puha marad

nlc | 2020. Július 17.
Ha olyan pogácsát szeretnél, ami több nap után sem lesz olyan kemény, mint a szikla, süsd meg ezt az isteni túrós változatot.

Pogácsából sosem elég, mindig és mindenhol bevethető. Sok változat viszont csak frissen az igazi, másnap már nem olyan puha és finom. Ebben a receptben a túró a garancia arra, hogy több nap után sem lesz száraz a pogácsád. Ráadásul gyorsan, pofonegyszerűen elkészíthető, és a túrós pogácsa receptjét is nagyon könnyű megjegyezni.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A túrót villával szétnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a puha vajat és a lisztet. Jól gyúrjuk össze.
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát nagyjából ujjnyi vastagra.
  3. Kisebb méretű szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat, majd tepsire tesszük. Megkenjük felvert tojással, és akár reszelt sajtot is szórhatunk a tetejére.
  4. 200 fokos sütőben, 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

A túró miatt ez a pogácsa napokig puha marad, bár arra nem marad ideje, hogy megszáradjon, mert pillanatok alatt elfogy. Ebben a receptben nincs élesztő, nélküle is isteni, de aki kicsit könnyítené a tésztát, az tehet bele 30 gramm élesztőt.

(Kiemelt kép: iStock)

Még több pogácsa recept az nlc-n:

Exit mobile version