Grill, saláta, fagyi – 5 különleges recept görögdinnyével

nlc | 2020. Augusztus 03.
Nem kétséges, hogy a görögdinnye az egyik legnagyobb nyári kedvenc. A hűsítő gyümölcs azonban nem csak magában fogyasztva finom...

Grillezett görögdinnye korianderrel

Hozzávalók:

Így készül:

  1. A görögdinnyét szeleteld fel nagyjából 3 centi vastag szeletekre, majd ezeket még vágd negyedekre!
  2. A szeletek mindkét oldalát kend be olívaolajjal és csepegtess rájuk  frissen facsart limelevet is!
  3. Enyhén sózd meg!
  4. Grillezd a szeletek mindkét oldalát 2-5 percig!
  5. Miután levetted a grillről, szórd meg a szeleteket korianderrel, ízlés szerint sóval és csepegtess rájuk még némi limelevet is!

Ott a helye a grillen is! (Fotó: Getty Images)

Grillezett görögdinnye mézzel

Hozzávalók:

Így készül:

  1. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a mézet, és a lime kifacsart levét!
  2. A görögdinnyét vágd fel 3 centi vastag szeletekre, majd negyedeld!
  3. A szeleteket forgasd bele az elkészült keverékbe!
  4. grillezd mindkét oldalukat nagyjából 2 percig, míg a csíkok megjelennek a gyümölcsön!
  5. Szórd meg némi durva szemű, tengeri sóval és mentalevelekkel tálald!

Házi görögdinnye fagyi

Hozzávalók:

Így készül:

  1. A hozzávalókat öntsd a turmixképbe, majd alaposan turmixold össze!
  2. A keveréket öntsd egy serpenyőbe, majd tedd be a mélyhűtőbe 3 órára!
  3. Ha letelt az idő, vedd ki és keverd össze újra! 
  4. Tedd vissza még egy órára fagyni!

Nem csak magában finom (Fotó: Getty Images)

Görögdinnyés-fetás saláta

Hozzávalók:

Így készül:

  1. Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a vörösborecetet és a sót! Ez lesz az öntet.
  2. A többi összetevőt szórd egy másik tálba és ezt is keverd össze!
  3. Öntsd rá az öntetet!

Görögdinnyés bruschetta

Hozzávalók:

Így készül:

  1. A baguette-et szeleteld fel és enyhén pirítsd meg!
  2. Egy közepes méretű serpenyőben keverd össze a mézet és a balzsamecetet és közepesen magas hőmérsékleten melegítsük. Folyamatos kevergetés mellett, 15-20 percig sűrítsd!
  3. A ricottát és a fetát tedd turmixgépbe és aprítsd fel!
  4. A pirított kenyérkéket kend meg először a sajttal, majd tedd rá a felkockázott görögdinnyét! Ezután szórd meg bazsalikommal, metélőhagymával és ízlés szerint borssal!
  5. Végül csepegtesd rá a a mézes balzsamecetet!

Még többet a görögdinnyéről!

Exit mobile version