Gasztro

Így nem sülsz fel a dinnyevásárlással – szuper tanácsok, hogy mézédes dinnyéd legyen

Szépek, édesek a dinnyék, nagyra nőttek – viszik is a vásárlók. Lehet még ennél is jobb hír az idei dinnyeszezonra?!

Jó az idei dinnyetermés, a vásárlók és a gazdák egyaránt elégedettek. A  – mellesleg vágykeltő – görögdinnye kilója 138, a sárgáé 299 forint körül mozog, de minél jobban telik az idő, annál olcsóbb lesz a gyümölcs – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában, amely a tuti dinnyevásárlási praktikákból is adott ízelítőt. Lássuk, ki mire esküszik:

  • Egyesek szerint a nagy görögdinnyének van igazán cukortartalma.
  • A sárgát szagolni kell, mivel a jó dinnyének jellegzetes illata van.
  • Van, aki úgy véli, akkor jó a dinnye, ha van rajta nyuszikarmolás, vagy gyantás kis szurkálások.
  • Ütögetni kell, és azt válasszuk, amelyik kong. Ha ugyanis kicsit tompán szól, akkor vagy kásás, vagy éretlen
Szagolni? Kocogtatni a dinnyét? Inkább a nyuszikarmolást stíröld!
Szagolni? Kocogtatni a dinnyét? Inkább a nyuszikarmolást stiröld!

A hagyományos fekete héjú görögdinnye és a szabadföldi sárgadinnye a legnépszerűbb. Az idei szezonban a görögdinnyéből mind a fekete, mind a csíkos igen édes, ugyanez érvényes a cukordinnyére és a sárgadinnyére is.

Ha pedig már megvetted a dinnyét, így szeletelheted fel 30 másodperc alatt:

 Még több dinnyés érdekesség az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top