Ha lisztmentes csokitortára vágysz, akkor egy lépést se tovább, elhoztuk a tökéletes, öt hozzávalós receptet, amiből egy belül puha, kívül ropogós csokitortát kapsz. A tészta titka a tojásfehérjében rejlik, amit addig kell verni, amíg megáll benne a kanál, és akkor sem folyik ki a tálból, ha a feje tetejére állítod. Megéri a sok habverés, mert ha egyszer megkóstolod, azon fogsz tűnődni, minek használtál eddig lisztet bármelyik tortához.
Lisztmentes csokitorta
Hozzávalók:
- 145 gramm vaj
- 300 gramm jó minőségű étcsokoládé
- 5 nagy tojás
- 40 gramm kakaópor
- 150 gramm cukor
Hozzávalók:
A csokitortához az első lépés, hogy egy tortaformát kivajazunk, megszórjuk kakaóporral úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A vajat és a csokoládét gőz fölött összeolvasztjuk (lehet mikróban is, de akkor 20 másodpercenként át kell keverni), majd hagyjuk kihűlni. Amíg a csoki pihen, addig a tojásfehérjét egy nagy tálban habverővel kőkeményre verjük, keverés közben adagoljuk hozzá a cukrot teáskanalanként.
A tojások sárgáját és a kakaóport elkeverjük a kihűlt csokis vajban, dobhatunk rá egy csipet sót is, mert az kihozza a csoki ízét. Fogunk egy spatulát és a felvert tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a csokis masszába. Nem szabad túl sokat keverni, hogy nehogy összeessen a hab. A sütés csupán 30-35 percet vesz igénybe, és máris kész a csokitorta, már csak azt kellene kivárni, amíg kihűl, mielőtt mind megennénk.