Hosszú évek kitartó munkájával érte el a McDonald’s, hogy az ételeire megbízhatóan egészségtelenként gondoljunk, ám mintha az utóbbi években szembeszálltak volna ezzel a nem túl előnyös hírnévvel, és ők is próbálnak elmozdulni egy egészségesebb irányba. Legújabb bejelentésük, hogy náluk is kapható lesz egy húsmentes, növényi alapú „hamburgerhús”, amit a cég kreatívjai McPlantnek neveztek el – írja a 444.
A McDonald’s a találmányával kicsit lemaradt, ugyanis konkurense, a Burger King nagyjából egy éve állt elő a saját vegetariánus és húsmentes burgereivel. A Mekiben is érzik azért a XXI. századot, ugyanis gluténmentes bucit meg náluk lehetett korábban kapni. A McDonald’s éttermek étlapjára várhatóan 2021-től kerülnek fel a növényi alapú hamburgerek és a csirkét helyettesítő szendvicsek. A cég a húsmentesség felé való elmozdulást a hús egészségre, a környezetre és az állatok jólétére gyakorló hatásával indokolta.
Olvasnál még a műhús-forradalomról?
- Hódít a műhús, alig bírják a tempót a gyártók
- Már az Aldiban és a Lidlben is lehet műhúsos hamburgert kapni