Az ausztrálok évezredek óta imádják az avokádót és a sört, így tényleg csak idők kérdése volt, hogy a kettőt végül valahogy összekombinálják, és előálljanak egy furcsa hibrid itallal, az avokádós sörrel.
Az Aussie Avo Ale nevű kézműves sör egyelőre korlátozott számban érhető el a kontinensen, leírása szerint „friss, testes, krémes Ale, amelyet friss ausztrál avokádóval főznek”. Az avokádó és a sör párosítását Jeff Argent, a Grassy Knoll sörfőzde alapítója találta ki, aki szerint az ausztrál avokádó teljesen friss és egyedi ízprofilt hoz a sörbe.
Persze azt eddig is tudtuk, hogy finom ételekkel párban még izgalmasabbak a sörök, ám ebben az esetben a fúzió talán kicsit merészre sikerült.
Hasonlóan fura kombináció az avokádó stift, amivel nem a hónaljunkat, hanem a kenyeret kell megkennünk a nagy rohanásban.